15 juni 2019
15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Gimonäs Umeå IF - Ohtana/Aapua FF

På ett soligt Umeå Energi arena inleder OAFF ganska bra men i den femte minuten kommer Gimonäs i en snabb kontring där man kommer fram på högerkanten och på inspelet som passerar genom straffområdet går bollen till Victor Tideman som säkert slår in bollen till 1-0. OAFF:s första läge kommer i den 10:e minuten när en hörna nickas mot mål men räddas på mållinjen och även returen räddas av en back. Tre minuter senare kommer Yassin fram inne i straffområdet men skottet mitt på målvakten. I den 18:e minuten går bollen till John Kalla som med ett fint inlägg hittar Adam som vackert nickar in bollen till 1-1. I den 37:e minuten kommer Liam med ett inspel där Yassin slår på ett direktskott ur bra läge men mitt på målisen. I den 40:e minuten kommer Gimonäs igenom vårt försvar, Felle kommer ut och räddar men bollen går till Gimonäs Emil Sjöberg som får på en lobb som seglar in under ribban till 2-1, vilket blir paussiffrorna. OAFF spelförande första 30 minuterna men Gimonäs kom alltmer och under slutkvarten är dom det bättre laget.

Andra halvlek inleds lika illa som första när Oskar Klasson i den 51:a minuten kan springa sig fri och vänsterskottet sitter tätt intill Felles vänstra stolpe till 3-1. I den 58:e minuten tråcklar sig GIF igenom på nytt och en fri Emil Sjöberg rundar Felle och slår in 4-1. Minuten senare är GIF åter igenom, rundar Felle men hamnar i dålig vinkel och försvaret klarar till hörna. När matchklockan tickar upp till 65 minuter är det GIF:s Tesfaye som blir fri med Felle och sätter 5-1. Avslutande 6-1 kommer på straff i den 73:e minuten och det är Emil Sjöberg som därmed blir tre-målsskytt när han sätter bollen via ribban. OA:s enda riktiga målchans kommer i den 86:e minuten när Johannes Pääjärvi hittar Petri i straffområdet men skottet täcks av ett försvarsben och matchen slutar 6-1.
Sett över 90 minuter gör OAFF hyfsade första 30 minuter, resten är en katastrof. Försvaret som varit lagets adelsmärke rämnade totalt. På mittfältet blev vi överspelade många gånger och offensivt var vi farliga under första 30, sedan försvann även anfallsspelet. I OAFF är ingen värd några rosor förutom Magnus Jatko som kom in sista kvarten och spelade som i fornstora dar, även Johannes Pääjärvi gjorde ett bra inhopp. I Gimonäs fanns det gott om duktiga lirare denna dag. Plussen går till 15-årige målvakten Svante Sten, backlinjens Gustav Strömberg, mittfältarna Victor Tideman och Emil Sjöberg samt snabbe forwarden Eyoel Abel Tesfaye. Bra domarinsats av Jonathan Forsman.
Hörnor: 4-4, Gula kort 0-2
Laget: Felle - Mattias S, Petteri, Palo, Kotten (ut 67) - Liam, John, Mäki, Petri - Yassin, (ut 63), Adam
Ers: Jocke J (in 63, ut 76), Johannes P (in 67), Magnus (in 76)